Plantefarger til kunsttekstiler og fargekurs

Garn farget med osage, krapp, kochenille, blåtre, indigo

Kolør selger miljøvennlige fargstoff til farging av garn, stoff, knapper, lær, bast m.m. Her kan du få råmaterialer til kurs og demo og ekstrakter til eget kunstnerisk bruk.

Ekstraktene kommer fra planter og insekter rundt om i verden og er fremstilt ved bruk av moderne teknologi som sikrer god fargeektehet. De er lette å bruke og gir nydelige resultat. Ekstraktene brukes i alt fra enkel innfarging i tekstilkunst og hobbyvirksomhet til kombinasjon av flere teknikker og i industriell sammenheng. De fungerer veldig bra ved bruk av reserveringsteknikker slik som binding, folding, sting, knytting, batikk, m.m. De kan også trykkes eller males på stoff som allerede er beiset. Mere om hver enkelt farge, fremgangsmåter og hvordan du bestiller disse finner du i menyen ovenfor.

Kolør ble startet i 2007 av Emily Halvorsen. Dette nichefirmaet er det eneste i Norden som selger Earthues fargeekstrakter fra planter og insekter. Kolør er også de eneste som tilbyr hele spekteret av ekstrakter i tillegg til et utvalg råstoff som f.eks. tørkede kochenillelus, tørkede røtter fra krapp og sticklac.

Ekstraktene, flytende eller som pulver, er de beste som finnes og kvalitetssikres i Earthues sitt fargelaboratorium. Ved riktig bruk gir fargestoffene dype, varige farger og må ikke forveksles med ekstrakter fra andre leverandører som vil gi helt andre resultat.

Kolør samarbeider med Earthues om å utvikle nye fargekombinasjoner som er moteriktige, effektive, og rimelige. Earthues har utviklet en omfattende palett ved bruk av formler, eller oppskrifter for å kombinere ekstraktene før de brukes i fargebad eller til maling og trykk. Formler er en viktig del av en fargers verktøy og denne kunnskapen får en ved å delta på kurs. Kontakt post@kolor.no eller ring 47262172.

 

 

Dersom ikke annet er indikert er alle bilder på www.kolor.no © Emily L. Halvorsen